"The Pius Proms"

The Pius Proms – meezingen mag!

Het idee was al geboren in de tijden van de Brexit, maar corona stak stokken in de wielen. Nu de traditie van het jaarlijkse matineeconcert terug door kan gaan, pakt het Piuskoor uit met The Pius Proms. Op 26 juni wordt de Begijnhofkerk op stelten gezet. Naar goede traditie van de ‘Last Night of the Proms’ komen de klassiekers aan bod. Onder de leiding van Kaat Vissenberg en met pianist Olivier Thienpont, staan zeker ‘Jerusalem’, ‘Auld Lang Syne’, en ‘Fantasia on British Sea Songs’ op het programma. ‘Rule, Britania!’ mag alvast uit volle borst meegezongen worden!

De toppers van The Last Night… en meer

Uiteraard komen de toppers van de Britse Last Night of the Proms aan bod. De zakdoeken mogen bovengehaald worden bij ‘Tom Bowling’, Kaat Vissenberg haalt de dwarsfluit boven om samen met Olivier Thienpont een opdwepende versie van de Hornpipe te brengen. Misschien kriebelt het bij ‘Jerusalem’ al wel om mee te zingen, bij ‘Rule, Britannia!’ is dat zeker de bedoeling. En we genieten ook van ‘A Flower Remembered’, een stemmig stuk van Rutter; ‘Londonderry Air’ (beter gekend als ‘Danny Boy’) en een musical-medley van Andrew Lloyd Webber. En natuurlijk mogen de Beatles niet op het programma ontbreken!

Muziek delen

Eind 2019 zette corona een harde noodrem op een heerlijk gevulde concertagenda voor het Piuskoor. Het totaalspektakel The Armed Man (Jenkins), met koor, orkest en beeldprojectie vormde in november een ongekend hoogtepunt waar het koor de cultuurprijs van de stad Hoogstraten voor ontving. Daarvoor had het Piuskoor al een staande ovatie geoogst met het midzomerconcert ‘Pius at the Opera’, een artiestenmis gezongen in de Sint-Carolus Borromeuskerk, een hoogmis in Brasschaat en in de dom van Erfurt (Duitsland) en de mis van John Leavitt uitgevoerd bij de Maria-omgang in Kalfort Puurs.

Het koor zit te popelen om opnieuw muziek te kunnen delen met het Hoogstraatse publiek. En wat is een mooiere gelegenheid dan een matineeconcert in de Begijnhofkerk!.

Praktisch: The Pius Proms, matineeconcert van het Piuskoor Hoogstraten o.l.v. Kaat Vissenberg en met Olivier Thienpont (piano) op zondag 26 juni om 15 uur in de Begijnhofkerk.

De voorverkoop is afgesloten... Nog interesse? Er zijn nog enkele kaarten beschikbaar aan de kassa