Cultuurprijs Hoogstraten 2015

Op vrijdag 29 januari 2015 reikte de cultuurraad (in samenwerking met het stadsbestuur) haar jaarlijkse cultuurprijs uit.

Samen met het stadsbestuur, de socio-culturele verenigingen en inwoners van Hoogstraten blikte de cultuurraad terug op het voorbije jaar.

Ook in 2015 waren de Hoogstraatse verenigingen weer bijzonder inventief met hun projecten, voorstellingen en concerten.” vertelt Ann Leemans, voorzitter van de cultuurraad.

We zijn de verenigingen heel dankbaar dat ze zich zo blijven inzetten voor een mooi en gevarieerd cultureel aanbod in Hoogstraten”
Voor het officiële gedeelte van de avond koos de jury een laureaat in de 3 verschillende categorieën:

Als één van de 3 laureaten mocht vervolgens de Hoogstraatse Maand de cultuurprijs 2015 op z’n naam schrijven. De winnaar van de Cultuurprijs, mag vanaf nu het logo gebruiken als kwaliteitsmerk, maar ontving ook een cheque namens het stadsbestuur en een unieke oorkonde.

Publieksprijs

Voor het eerste werd er op de avond van de uitreiking ook een publieksprijs toegekend: De Gouden Cactus.

De gouden cactus symboliseert wat goede cultuur in zich draagt.” legt Ann Leemans uit. “Goede cultuur is namelijk ook prikkelend, duurzaam, eigenzinnig en kan overleven in de woestijn.”

De gouden cactus is een wisselbeker die elk jaar van eigenaar zal veranderen.   Alle aanwezigen konden, uit alle genomineerden, kiezen wie de publieksprijs voor cultuur in Hoogstraten in ontvangst mocht nemen. Uiteindelijk mocht het Piuskoor de Gouden Cactus mee naar huis nemen.